szombat, január 31, 2015

Hirdetés: Évközi 4. vasárnap – Esztelnek – Ferences templom

1.    Ma, a délutáni 4 órás szentmise után ½ 5-től, a szerzetesi hivatások világnapjára készülőben, templomunkban megtartjuk a Szent Ferenc rendjéről szóló előadás 2-ik részét, az erdélyi ferences rendtartomány kolostorainak az ismertetőjét. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! 


2.    Holnap Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe, amikor Egyházunk a szerzetesi hivatások világnapját üli. A tavalyhoz hasonlóan erre az ünnepre az idén is eljönnek Esztelnekre a régiónkban: Brassóban, Sepsiszentgyörgyön, Árkoson és Kézdiszentléleken élő, imádkozó és szolgáló szerzetes nővérek, hogy együtt adjunk hálát hivatásunkért és újabb hivatásokért imádkozunk. Kérjük a kedves testvéreket, hogy aki csak teheti, jöjjön velünk együtt imádkozni és másokat is hívjon magával. Szeretettel várjuk az iskolás gyerekeket és fiatalokat is. Gondolom, hogy az ünnepi szentmise után lehetőségünk lesz egy rövid találkozás keretében megismerni a nővérek közösségét és azt, amit tesznek.

3.    Az ünnepi szentmise, amelyen a brassói főplébánia plébánosa Csiby József mond szentbeszédet, délután 4 órakor gyertyaszenteléssel kezdődik, de előtte 3 órától szentségimádást végzünk a szerzetesi hivatásokért, amire szintén szeretettel hívunk és várunk mindenkit. A gyertyaszentelésre hozzunk magunkkal gyertyát is.

4.    Kedden, Szent Balázs napján templomunkban a szentmise délután 4 órától lesz, aki Balázs, azaz torok-áldásban szeretne részesülni az a szentmise után, élhet az alkalommal. A hét többi napján reggel ½ 8-tól lesznek a szentmisék.

Nincsenek megjegyzések:

Sapientia Szabadegyetem 2024. 04. 11. – Dr. Holló László: TORDAI VALLÁSSZABADSÁG ÉS A KATOLIKUS AUTONÓMIA

.  Leírás A Magyar Országgyűlés a 2018. évi I. törvényében január 13-át a vallásszabadság napjává nyilvánította annak emlékére, hogy az 156...